De Groene Stad op Wereldconferentie Vancouver 14-18 maart

Stedelijke vergroening is het thema van een wereldconferentie van vertegenwoordigers van het groene bedrijfsleven die van 14 t/m 18 maart 2016 wordt gehouden in Vancouver aan de Canadese westkust. Namens Nederland komt Egbert Roozen aan het woord, bestuurslid van De Groene Stad en  directeur van brancheorganisatie VHG, waarin de Nederlandse hoveniers zijn verenigd. De conferentie wordt georganiseerd door de International Association of Horticultural Producers (AIPH), de wereldwijde organisatie van boomkwekerij en tuinbouw producenten, in samenwerking met de Canadese Kwekerij- en Landschapsassociatie (CNLA).
Deelnemers worden tijdens de conferentie en de rondleidingen geïnformeerd over innovaties in stedelijk groen – op kleinere en grotere schaal. Belangrijk thema is de vraag hoe ‘groen’ kan worden geïntegreerd in de ontwerpfase van stedelijke ontwikkeling. Sprekers uit de hele wereld, onder andere de VS, China, Indonesië, Nederland en Canada, reiken aan de hand van praktische voorbeelden suggesties en ideeën aan om ook in hun eigen omgeving aan de slag te gaan met stedelijke vergroening.
Groene stad bestuurder Egbert Roozen zal de aanwezigen vertellen over de indrukwekkende vorderingen die in Nederland al worden geboekt bij de stedelijke vergroening en over de uitdagingen waarmee DGS in Nederland en daarbuiten wordt geconfronteerd. Hij onderstreept dat groen niet alleen dient als decoratie, maar dat stedelijk groen onmisbaar is voor een duurzame, gezonde en welvarende stad.