Meer groene daken in Leiden

In Leiden wordt het aanleggen van groene daken bevorderd. De gemeenteraad stemde in met een subsidieregeling voor het aanleggen van nieuwe groene daken. Voor D66 was het belangrijk dat er met dit voorstel meer groene daken komen in deze dichtbebouwde en versteende stad.
Groen dak
Een groen dak is een dak dat begroeid is met planten. Dit heeft vele voordelen. Zo is er betere warmte-isolatie, waardoor de energierekening omlaag gaat maar het ook in de zomer koeler blijft. Ook zorgt de beplanting dat een dak tot drie keer langer meegaat. Daarbij ziet het er ook mooier uit. Het is daarmee een mooi voorbeeld voor een groener en duurzamer Leiden.
Subsidieregeling
Voor het aanleggen van een groen dak wordt €25,- per vierkante meter vergoed door de gemeente. Hierbij geldt een maximumvergoeding tot €15.000,- per dak, zodat het subsidiebudget niet in één keer opgeslokt wordt door grote afnemers. De subsidieregeling voor groene daken was tevens het afsluitende voorstel dat door D66-wethouder Frank de Wit verdedigd is in de Leidse gemeenteraad.
Kijk hier voor meer informatie over de Duurzaamheidsagenda 2016-2020