Groene burgerinitiatieven maken kans op 1.000 euro

In Noord-Holland bruist het van de groene initiatieven. Bestaande of nieuwe initiatieven die vast een duwtje in de rug kunnen gebruiken, ‘Eerste Hulp’ nodig hebben om verder te komen. De gezamenlijke natuurorganisaties organiseren de Eerste Hulp bij Groen prijs. Om initiatieven die Noord-Holland groener maken een stap verder te helpen. Wie meedoet, maakt kans op 1.000 euro.
Vrijwilligers en buurtbewoners nemen steeds meer het heft in eigen hand om een stukje natuur te beheren, bijzondere dieren te beschermen of meer mensen bij de natuur te betrekken. In de stad zetten buurtbewoners een braakliggend terrein om in tijdelijke natuur of geven kinderen les in een gezamenlijke moestuin. Vaak mist alleen expertise of een financiële impuls om het initiatief tot een succes te maken. De natuurorganisaties zijn op zoek naar deze bestaande of nieuwe initiatieven, om hen met persoonlijk advies een stap verder te helpen.
Het meest kansrijke initiatief ontvangt op de jaarlijkse Groene Dialoogdag Noord-Holland de prijs t.w.v. 1.000 euro. De vakkundige jury bestaat uit Sjakel van Wesemael (PWN), boswachter Laurens Bonekamp (Staatsbosbeheer) en Rob Krom (ingenieursbureau Sweco). Zij kijken onder andere welk initiatief vernieuwend is, leidt tot verbetering van de biodiversiteit, blijvend impact kan hebben en/of nieuwe mensen betrekt bij natuur.
Ben jij zelf actief aan de slag in de natuur in Noord-Holland en kun je hulp gebruiken? Dien jouw initiatief vóór 23 mei in en maak kans op de prijs t.w.v. ?1.000! Op de Groene Dialoogdag op woensdag 8 juni kun je ook terecht met jouw persoonlijke vragen over subsidie-aanvragen, communicatie, landschapsbeheer, vrijwilligersmanagement of een specifiek natuurgebied. Meld je daarom vóór 23 mei aan op www.degroeneacademie.nl/ehbgprijs
Bron: dichtbij.nl