Werken aan groene schoolpleinen in Drenthe

Acht duurzaamheidsprojecten in Drenthe, Friesland en Groningen, waaronder Werken aan groene schoolpleinen en Woningcorporaties worden groener krijgen een subsidie uit het programma Duurzaam Door. Zij ontvangen deze omdat ze bijdragen aan het realiseren van de duurzaamheidsdoelstellingen van de provincies. Het gaat om een bedrag van in totaal 403.384 euro.
Werken aan groene schoolpleinen
Greensytes gaat samen met het IVN en twee ecologisch groenontwerpers een ontwerptraject met zes Drentse scholen in. Zij gaan de scholen helpen bij het maken van een ontwerp voor een groen schoolplein. Daarbij houden ze oog voor de directe schoolomgeving. Daardoor ontstaat een meerwaarde voor de school en de samenleving. Greensytes krijgt voor het project Werken aan groene schoolpleinen vanuit DuurzaamDoor een subsidie van 45.000 euro.
Woningcorporaties worden groener

Het IVN gaat de komende jaren met verschillende woningcorporaties in Groningen en Drenthe aan de slag met vergroening en verduurzaming. Een aspect waar veel woningcorporaties nog onvoldoende aan toekomen is het groener maken van de woonomgeving. IVN heeft daar ervaring mee opgedaan in de succesvolle projecten GroenDichterbij, Tuinreservaten en Generatietuinen. Die ervaringen maakt IVN toegankelijk voor de woningcoöperaties in Drenthe en Groningen, zodat die ze ook kunnen toepassen. Het IVN ontvangt 90.000 euro subsidie voor het voor het uitvoeren van het project.
Bron: Provincie Drenthe