Straatvoetballers openen groene ‘beweegpleinen’

De Augustinusschool en de Wilge in Hilversum, en de Binckhorst – St. Jan in Laren willen hun leerlingen stimuleren om meer te bewegen op school door middel van groene schoolpleinen.
BTL advies heeft in samenwerking met leerlingen, docenten en ouders drie ontwerpen gemaakt, waarin beweging door sport en spel centraal staat. De groene schoolpleinen zijn in de zomervakantie van 2015 gerealiseerd. Begin februari is de Binckhorst – St. Jan samen met de leerlingen feestelijk geopend met een professionele clinic straatvoetbal.
Aansluiting op school en omgeving
De schoolgebouwen van de Wilge en de Binckhorst – St. Jan hebben een karakteristieke architectuur en de Augustinusschool ligt aan de rand van een park. De schoolpleinen waren verouderd en sloten niet meer aan bij de huidige onderwijsvisie van de scholen en de behoeften van de kinderen. In het ontwerp van de nieuwe schoolpleinen is daarom rekening gehouden met een goede aansluiting op de omgeving en schoolgebouwen. “Sport en spel zijn ingepast in het groen en de duidelijke indeling zorgt voor overzichtelijke en uitnodigende speelplaatsen. Deze zijn niet alleen toegankelijk voor leerlingen, maar ook voor kinderen uit de wijk,” vertelt tuin- en landschapsarchitect Richard Herijgers van BTL Advies.
“Door multifunctionele sportvelden, speeltoestellen en spelaanleidingen aan te leggen, is er voldoende aanleiding voor beweging”, aldus Arie Bal (Vestigingsmanager, BTL Realisatie). “Daarnaast bieden de pleinen ook plaats voor rustplekken en zijn veel materialen hergebruikt om het speelplein zo goed mogelijk in de omgeving in te passen.”
Bron: stad-en-groen.nl