Schouwen-Duiveland zet in op groene speelvoorziening

Dankzij de Stichting Renesse en de gemeente Schouwen-Duiveland kunnen kinderen in Zierikzee vanaf juni dit jaar klimmen, klauteren en glijden vanaf hun eigen eiland. Op Sportboulevard Sportblok wordt de komende maanden Landrug gerealiseerd, een speelobject geïnspireerd op de vorm van het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland. De gemeente schreef een prijsvraag uit voor een speelobject op het centrale plein van het sportcomplex, de stichting stelde het budget beschikbaar. De winnende inzending viel op door het multifunctionele karakter met een duidelijke link naar de regionale functie die het sportcomplex vervult. Een speelobject waar spelen, bewegen en ontspannen samen komen.
Combinatie kunst en spelen
BTL, winnaar van de prijsvraag, werkte in dit project succesvol samen met ELLEN BROUWERS designing art uit Oisterwijk. Het ontwerp is een echte coproductie; de tuin- en landschapsarchitecten van BTL Advies hebben beeldend kunstenaar Brouwers binnen het ontwerpproces van Landrug, evenals het ontwerp en de realisatie van de glaswand betrokken. Ook de esthetische begeleiding tijdens de productie van het kunst-/speelobject wordt gezamenlijk opgepakt.
Ontwerp en realisatie
“Waar binnen sporten zoals turnen en tennis in een vast kader worden beoefend, spelen kinderen buiten vanuit eigen interesse”, vertelt Richard Hereijgers, tuin- en landschapsarchitect bij BTL Advies. “Landrug biedt vrije ruimte om te bewegen, spelen, ontmoeten, chillen en ontdekken. Door de vrije vorm is Landrug een plek voor jong en oud. Ook voor volwassenen die er bijvoorbeeld kunnen relaxen en zonnen.”
BTL Realisatie is als hoofdaannemer verantwoordelijk voor de aanleg van dit unieke object. Landrug wordt de komende maanden in een werkplaats vervaardigd uit duurzame en onderhoudsarme materialen. De vestiging in Bruinisse zorgt voor de plaatsing van het object, de bijbehorende valondergronden en de kunstgrasbekleding. Begin juni kunnen de kinderen in Schouwen-Duiveland dus naar hartenlust spelen op ‘hun eiland’.
Een animatiefilmpje van het project is hier te zien.
Bron: btl.nl