Ouderen welkom in beweeg- en beleeftuin in Nieuw-Vennep

“Ouderen in de omgeving van het Zomerpark nodig ik van harte uit om mee te doen met de trainingen in de beweegtuin. Ook als ze een beperking hebben”, zegt Duco Bauwens. De Venneper en presentator van het televisieprogramma ‘Nederland in beweging’ is één van de initiatiefnemers van de tuin.
De beweeg- en beleeftuin bij zorgcentrum In het Zomerpark is op 20 mei feestelijk geopend door wethouder Marjolein Steffens-van de Water. Bauwens is blij met het resultaat. “Het is nog een beetje kaal en de beplanting moet nog groeien, maar uiteindelijk zijn het de mensen die er aan de slag gaan die de sfeer maken.”

Toestellen

In de tuin staan onder meer een crosstrainer, fietsen – ook één die geschikt voor mensen in een rolstoel –, toestellen voor het bovenlichaam en een multifunctioneel toestel met katrollen, waarmee je volgens Bauwens ‘honderden’ oefeningen kunt doen. De beweegtuin kon worden gerealiseerd dankzij een landelijke subsidie, SportImpuls, die Bauwens samen met de gemeente en SportService Haarlemmermeer heeft aangevraagd. Twee keer per week zijn hier beweeglessen voor bewoners van het verzorgingshuis en ouderen uit de omgeving.
Bron: Haarlemmermeergemeente.nl