Mooi programma voor de drie Future Green City dagen volgende week!

De eerste editie van Future Green City start op dinsdag 24 november in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch. Het driedaagse event, georganiseerd door Stadswerk en branchevereniging VHG, staat volledig in het teken van een goede en duurzame stadsinrichting.
Future Green City heeft een uitgebreid programma van voordrachten om kennis te delen, netwerkbijeenkomsten en speeddates maar ook inspirerende exposities zoals de Expositie ’Volkstuinen als Groene Motor’. Op het vakevent tonen ruim 100 producenten hun noviteiten voor een stad met toekomst. Toegang is gratis na registratie via www.futuregreencity.nl.
Thema dagen en topsprekers
Future Green City geeft met dagthema’s en toonaangevende sprekers elke dag een ander accent aan het evenement. De eerste beursdag is groen getint. Niek Roozen, internationaal bekend landschapsarchitect zal spreken over de waarde van groen in steden. Hij past zijn ‘Groene Stad visie’ toe in zijn ontwerpen voor groenprojecten in alle delen van de wereld zoals in China.
Op woensdag ligt de nadruk op innovatie in de stedelijke ontwikkeling. Kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde houdt een presentatie over zijn visie op de duurzame leefomgeving.
Donderdag staat water in de stad centraal. Deltacommissaris Wim Kuijken spreekt deze dag over ‘leven met water’. Meer aandacht voor een klimaatbestendige en water-robuuste inrichting van Nederland.
Naast deze keynote- sprekers zijn er tijdens dit vakevent tal van andere presentaties over uiteenlopende onderwerpen.
Totaalaanbod
Het vakevent laat een totaalaanbod zien van exposanten op gebied van innovatie, groen en duurzaamheid. Van solitaire bomen tot nieuwe beplantingsconcepten. Van groene geluidsschermen tot energieopwekkende wegen. Van hergebruik regenwater tot afvalinzameling en recycling. En van dak- en gevelbegroeiing tot energieneutrale gebouwen.
Exposities
Op Future Green City is tevens de tentoonstelling ‘Volkstuinen als groene motor’ te bezoeken. Deze expositie toont de bijdrage van volkstuinparken aan de leefbaarheid van steden. De vier subthema’s zijn natuur, oogst, medegebruik en ontmoeting. Andere exposities gaan over ‘Innovatie’ en ‘Stadsprojecten’.
Praktisch
Future Green City 2015 is van dinsdag 24 tot en met donderdag 26 november geopend van 10.00-17.00 uur in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch, Diezekade 2 in Den Bosch. Toegang is gratis na voorregistratie via www.futuregreencity.nl. Toegangsprijs aan kassa bedraagt € 25,- per dag.
Kijk voor actuele informatie, programma updates en een overzicht van sprekers en exposanten op www.futuregreencity.nl