Kinderzender Nickelodeon gaat op Buitenspeeldag 2016 op zwart

Op woensdag 8 juni organiseren Jantje Beton en  kinderzender Nickelodeon samen de jaarlijkse Buitenspeeldag. Er worden die dag door heel Nederland voor ruim 90.000 kinderen buitenspeelactiviteiten opgezet. Het kanaal van Nickelodeon gaat tijdens de Buitenspeeldag ’s middags vanaf 13:00 uur op zwart om alle kinderen te stimuleren om naar buiten te gaan.
Jantje Beton en Nickelodeon hebben in aanloop naar de Buitenspeeldag gemeentes, buurtverenigingen, ouders en scholen opgeroepen alles uit de kast te trekken om buitenspeelactiviteiten samen met kinderen te bedenken. En daar is ook dit jaar massaal gehoor aan gegeven. Op 8 juni aanstaande kunnen 90.000 kinderen survivalbanen bestormen, vlotten bouwen of een ouderwetse kruiwagenrace houden. Tijdens de Buitenspeeldag kan het allemaal!
Kinderen denken mee
Ook dit jaar hebben kinderen voor zelf bedachte activiteiten subsidie bij Jantje Beton aangevraagd. Er zijn hele creatieve aanvragen gedaan. Van circus acts en buikschuiven, tot compleet uitgewerkte activiteiten binnen het thema reis om de wereld. Dat wordt weer dolle pret!
NDSM-werf
Op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord wordt het hoofdevenement van de Buitenspeeldag gehouden. Hier worden verschillende activiteiten georganiseerd en zal tevens de Chiquita & Nickelodeon Speelplaats te vinden zijn, vol verschillende activiteiten die te maken hebben met de centrale thema’s plezier, spelen en beweging. De verschillende activiteiten nemen de kinderen mee op een reis vol avontuur, zoals de Bananen Berg, Bananen Basketball, Bungee Rennen en Disco Ananas. De speelplaats is op zo’n manier gemaakt dat de kinderen constant actief en creatief bezig zijn.
Buitenspelen must voor ieder kind!
Wat is er leuker voor kinderen dan avontuurlijk buitenspelen met vriendjes? Buiten gaat een nieuwe wereld voor hen open en tijdens het spelen leggen ze een stevige basis voor later. Buitenspelen lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Maar liefst 1 op de 5 kinderen speelt niet of slechts één keer per week vrij buiten. En dat terwijl buitenspelen kinderen vrolijk en blij maakt. En nog belangrijker: buitenspelen prikkelt de fantasie en is goed voor de sociale vaardigheden, gezondheid en motoriek. Juist in een tijd waarin 80% van de kinderen niet genoeg beweegt en veel speelomgevingen zijn verarmd, kan er niet voldoende aandacht naar uitgaan.