Op vrijdag 18 september organiseert de Beroepsvereniging Groene Zorg een inspiratiedag Natuurlijk Gezond.
De hulpverlening gaat naar buiten. Steeds vaker wordt de natuur ingezet voor preventie, herstel en re-integratie. Artsen schrijven ‘groen’ voor en psychologen en coaches nemen hun cliënten mee naar buiten. Uit onderzoek blijkt dat mensen sneller beter worden in de natuur of met uitzicht op natuur. Dat kan de maatschappij veel opleveren, ook in termen van verlaging van zorgkosten.
Tijdens deze inspiratiedag maakt u kennis met het boeiende werkveld van ´groene´ zorg en hulpverlening. Via lezingen van Mark Mieras, Anne Maria Palsdottir, Judith Bastiaans en Iris Bakker en interactieve workshops van groene zorgexperts krijgt u inzicht in en ervaart u de positieve werking van groen voor mens, maatschappij en economie. Er is tijdens de dag volop ruimte voor netwerken en ontmoeting.
Een niet te missen dag voor zorg- en hulpverleners, zorgverzekeraars, natuurorganisaties, Arbodiensten, HR managers, re-integratie experts en andere geïnteresseerden die op zoek zijn naar of hun kennis willen delen over succesvolle natuur-zorg combinaties.
De bijeenkomst vindt plaats in congrescentrum Antropia te Driebergen van 9.30 – 17.00 uur.
Het programma en achtergrondinformatie over de sprekers en workshopgevers vindt u op http://magazine.groene-zorg.nl/programmaboekje-groene-zorg/. Informatie over de beroepsvereniging en aanmelden via: www.groene-zorg.nl