Doe- en beleeftuin geopend in Earnewâld

De nieuwe klim- en klauterbaan in de Doe- en beleeftuin van het bezoekerscentrum Nationaal Park de Alde Feanen te Earnewâld is vrijdag feestelijk in gebruik genomen. Dat gebeurde door kinderen van de Master Frankeskoalle uit Earnewâld die tijdelijk gehuisvest zijn in het bezoekerscentrum.
Het bezoekerscentrum van Nationaal Park de Alde Feanen te Earnewâld heeft veel te bieden. Een bezoek is dan ook zeker de moeite waard. Buiten spelen, de natuur in, rennen, ravotten. Spelenderwijs op het zintuigenpad van alles leren over wat er groeit, bloeit en leeft. Spelen in het hooi, op je rug in een hangmat liggen en naar de wolken kijken of op de uitkijktoren vogels observeren en plezier hebben met de spelattributen. Het kan allemaal in de Doe- en beleeftuin bij het bezoekerscentrum. Terwijl ouders en begeleiders rustig genieten op het terras kunnen kinderen hier lekker spelen en ontdekken in de gratis toegankelijke tuin. Maar…. een echte beweegactiviteiten om te klimmen en klauteren misten nog.
Dankzij het Groen & Fit collectief van De Friesland Zorgverzekeraar werd de bouw van een speciaal klim- en klautertraject mogelijk. Diverse klim– en klautertoestellen bieden nu een gezonde uitdaging aan jonge kinderen. Op een speelse manier leren kinderen hoe lekker het is om buiten actief te zijn.
Bron: waldnet.nl