Actie ‘vierkante meter schooltuinen’

Wie helpt er mee schooltuinen vergroenen?
Net als vorig jaar worden er dit jaar weer vierkante meter tuinen aangelegd op schoolpleinen bij basisscholen. Branchevereniging VHG biedt dit samen met Groei & Bloei, Vivara en IVN aan om zo kinderen te betrekken bij groen en natuur en zelf tuinieren te stimuleren. Inmiddels hebben zich 10 scholen aangemeld voor deze actie. VHG is op zoek naar hoveniersbedrijven die mee willen werken en zo’n vierkante meter tuin willen helpen aanleggen.
Het gaat om scholen in: IJsselstein, Hoorn, Amersfoort, Almere, Delft, Wierden, Empel, Vlierden, Vleuten en Asten. De tuintjes worden aangelegd in week 38, dan zal er ook een officieel persmoment zijn in Amersfoort. Alle deelnemende scholen en hoveniersbedrijven ontvangen een gratis exemplaar van de Handleiding Groene Schoolpleinen.
Wilt u een vierkante meter tuin aanleggen bij een basisschool? Stuur uw aanmelding naar projectleider Jacco Wisman via wisman@bi-groep.nl.
Groen dichterbij
De scholen krijgen de tuintjes aangeboden in het kader van de Groei & Bloei Nationale Tuinweek die in juni plaatsvond. Branchevereniging VHG ondersteunt de actie omdat groen van belang is voor het welzijn en de gezondheid van mensen. Het wil het groen daarom dichter bij de mensen – in dit geval kinderen – brengen