24 november bijeenkomst over natuurlijk spelen in het groen

Dr. Jolanda Maas van de Vrije Universiteit Amsterdam en Dionysios Sofronas van Aardoom Hoveniers zullen dinsdagmiddag van 14.30 tot 15.30 in het stadsatelier tijdens de Future Green City in Den Bosch een boeiende lezing geven over groene schoolpleinen en natuurlijk spelen in het groen.
Dionysios Sofronas zal aan de hand van het onlangs aangelegde Reyerpark in Ridderkerk ons meenemen in de wereld van natuurlijk spelen in het groen. Natuurlijk spelen is een vorm van spelen met en in een natuurlijke omgeving, waarbij kinderen gebruik kunnen maken van natuurlijk materialen, die uitdagen tot eigen spel. Spelen in een natuurspeeltuin betekent spelen in een groene omgeving met materialen uit de natuur met daarbij veel mogelijkheden om zelf dingen te veranderen aan de omgeving met losse materialen. Dit kunnen bijvoorbeeld takken, stenen, modder of dennenappels zijn. Bij het ‘natuurlijk spelen’ staat het spelenderwijs leren, ontdekken en ontmoeten centraal.
Dr. Jolanda Maas heeft onderzoek gedaan naar het effect van groene schoolpleinen. Een schoolplein kan veel meer zijn dan een pauzeplaats of een overblijfplek. Het kan een groen schoolplein worden. Als een soort buitenlokaal met diertjes, planten en bomen. In de afgelopen jaren heeft de ontwikkeling van groene schoolpleinen een grote vlucht genomen. Deze ontwikkeling wordt onder andere gevoed door een groeiend besef van het belang van natuurrijke speel- en leeromgevingen voor een gezonde ontwikkeling van kinderen.
U bent van harte welkom op deze lezing. Inschrijven kan via:
https://registration.n200.com/survey/14i8dee5i38jh?actioncode=FGC10011670