Woningcorporatie Ymere hoofdsponsor van de Open Monumentendag

WoningcorporatieYmere is voor de vijfde maal op rij hoofdsponsor van de Open Monumentendag in Haarlem en Amsterdam op 8 en 9 september.

Dit jaar heeft de Open Monumentendag 2012 als thema ‘Groen van Toen’. Er wordt stil gestaan bij de rol, het belang en de betekenis van het groen in relatie tot monumenten.

Openstelling en activiteiten in Haarlem
In Haarlem stelt Ymere een woning in het Proveniershof open. Hier kunnen de bezoekers ervaren hoe het was om in zo´n kleine woning te wonen en uit te kijken op een prachtig hofje. Om in het thema te blijven kunnen de bezoekers in deze woning verschillende ‘groene’ versnaperingen proeven van vergeten groenten tot aan eetbare wilde planten. Voor de lekkerbekken die de gerechtjes thuis willen uitproberen zijn de recepten in de woning te verkrijgen.

Meer informatie over de openstelling van onze monumenten en andere activiteiten in Haarlem is hier te vinden » 

Amsterdam
In Amsterdam stelt Ymere De Elisabeth Otter-Knoll en De Zeven Keurvorsten open. In de Elisabeth Otter-Knoll geven bewoners en medewerkers van Ymere rondleidingen door het pand.

Naast het openstellen van deze monumenten organiseert Ymere samen met Bureau Monumenten & Archeologie wandelingen door de tuindorpen Oostzaan en Betondorp en een fietstocht door Amsterdam-West en Nieuw-West. Medewerkers van Ymere leiden het publiek langs verschillende monumentale panden en vertellen over de geschiedenis van deze tuindorpen. Samen met andere Amsterdamse corporaties organiseert Ymere een fietstocht langs het bezit van de corporaties in Bos & Lommer en Slotermeer.

Meer informatie over de openstelling van monumenten en andere activiteiten in Amsterdam is hier te vinden »