Woningbouwcoöperatie Zaltbommel: “Maak uw woonomgeving groen!”

Inwoners van Zaltbommel worden door woningbouwcoöperatie Woonlinie uitgedaagd om hun woonomgeving te vergroenen. Deze actie vindt plaats onder de noemer de Groene Handdruk. Een initiatief van de provincie Noord-Brabant, in samenwerking met de Brabantse gemeenten.

Ideeën waarin bewoners, jong én oud, samenwerken en de handen uit de mouwen steken om de woonomgeving te verbeteren en de duurzaamheid in de wijk voor meerdere jaren te vergroten worden beloond.

Aanmoedigingsprijs
Het is een aanmoedigingsprijs van maximaal € 350 voor groene, duurzame initiatieven van bewoners. Een jury van Woonlinie beslist of het idee wordt beloond met maximaal € 350.

Voorbeeldprojecten
Voorbeeldprojecten uit andere gemeenten zijn de aanleg van een groene speelplek op het schoolplein, het ophangen van vogelhuisjes in de wijk, een stadsmoestuin en een vleermuizenkast en zwaluwentil in een nieuwbouwwijk.

Prijsuitreiking
De winnaars van de Groene Handdruk worden eind juni bekendgemaakt. Huurders van Woonlinie in de gemeente Zaltbommel mogen meedoen aan deze prijsvraag, ook al betreft het een Brabants initiatief.

Meer informatie en de voorwaarden lees je hier »

Bron:
Woonlinie——————————————————————————–

Deze website is powered by Plant Publicity Holland, Groenforum Nederland en wordt mogelijk gemaakt door Productschap Tuinbouw.