Winnaars verhalenwedstrijd De Groene Stad ontvangen prijs uit handen van Prinses Irene

Prinses Irene maakte afgelopen vrijdag in NCB Naturalis in Leiden de winnaars bekend van de verhalenwedstrijd ‘De Groene Stad-Bomen smaken naar meer’.  Het verhaal ‘Hoe is het leven van een Boom?’ van de basisschool uit het Limburgse Merselo won de eerste prijs. De winnende school ontvangt een Biodiversiteitsboom, een Lindeboom, voor op het schoolplein.

Naast prinses Irene waren ook Helga van Leur (ambassadeur Boomfeestdag) en Kitty van der Heijden (ambassadeur voor duurzame ontwikkeling van het ministerie van Buitenlandse Zaken) bij de bekendmaking van de prijs aanwezig.  Prinses Irene is Beschermvrouwe van Biodiversiteit en ze las te midden van ruim 100 kinderen het winnende verhaal voor.

Belang van groen onder de aandacht
De wedstrijd is een samenwerking van Plant Publicity Holland (De Groene Stad), de Coalitie voor Biodiversiteit, Productschap Tuinbouw,

Stichting Nationale Boomfeestdag en Stichting Nederlandse Natuurhistorische Collecties (SNNC) en is bedacht om kinderen op een andere manier te laten nadenken over het belang van een groene stad voor mens, dier, plant en boom.

60 verhalen
Uit ruim 60 verhalen heeft de jury, onder leiding van Helga van Leur, drie basisscholen genomineerd. Vele eigenzinnige, vrolijke, diepgaande, fantasievolle verhalen zijn er geschreven door kinderen van de groepen 6, 7 of 8.

Uitslag

  1. “Hoe is het leven van een Boom?”  – Fleur, Fenna, Ciel, Aniek en Amy, groep 7/8, Basisschool st. Jan de Doper uit Merselo, Limburg.
  2. “De vijand van de dieren” – Nikita van Gestel, groep 6b, Basisschool St. Willibrordus uit Middelbeers, Noord-Brabant.
  3. “Het vreemde Wezen (’t Vervolg)” –  Margot Stoppels & Iris Brouwer, groep 6, Basisschool Woutertje Pieterse Basisschool uit Leiden, Zuid-Holland

RTL Boulevard
Het dagelijkse televisieprogramma RTL Boulevard besteedde afgelopen vrijdag aandacht aan de prijsuitreiking, bekijk hier het fragment »

Foto’s


De pers had volop belangstelling voor de prijsuitreiking


Directeur Peter Derksen van de Boomfeestdag met Prinses Irene


Juryvoorzitter Helga van Leur vraagt de winnaar naar een reactie


Prinses Irene leest het winnende verhaal voor


De prijsuitreiking wordt zingend afgesloten