Winnaars ontwerpwedstrijd kantoortuinen zijn bekend

Op het Floriadeterrein in Venlo zijn afgelopen week de winnaars bekendgemaakt van de ontwerpwedstrijd voor de Kantoortuin anno 2012. Meer dan 35 professionele landschapsarchitecten en tuinontwerpers namen deel aan deze wedstrijd waarbij de zes winnende concepten ook daadwerkelijk op het Floriadepark worden gerealiseerd.

De eerste prijs onder de landschapsarchitecten is gewonnen door Feddes / Olthof Landschapsarchitecten met het concept Nest. De tuin Nest bestaat uit één grote ligusterhaag. Via twee verschillende paden is het mogelijk door de haag heen te lopen en uit te komen in een centrale ruimte waar bezoekers kunnen uitrusten en pauzeren.

Onder de tuinontwerpers won Pouderoyen Compagnons met het ontwerp Non Stop, geïnspireerd op een kloostertuin. Het ontwerp is van buiten naar binnen gekeerd. Door vensters wordt er binnen op de tuin uitgekeken.

 


Uitgedaagd
In maart van dit jaar heeft de Floriade Nederlandse tuin- en landschapsarchitecten en professionele tuinontwerpers uitgedaagd een ontwerp te maken voor de kantoortuin anno 2012. Aan deze oproep in het vakblad Tuin en Landschap is ruimschoots gehoor gegeven: er zijn meer dan 35 ontwerpen ingediend. Een vakjury heeft de concepten beoordeeld en uiteindelijk 16 ontwerpen genomineerd.

Wonen en werken in het groen centraal
De tuinen zijn gelegen op het themaveld Environment, waar wonen en werken in het groen centraal staat. Een prominente plek op dit themaveld krijgt de Allee van de Tuinculturen: een laan van 124 verschillende, zeer bijzondere boomsoorten met hieronder 15 verschillende tuinen die elk een eigen interpretatie geven van de kantoortuin anno 2012. Ook in België en Duitsland zal een tuinontwerpwedstrijd worden uitgeschreven.

Lees hier het volledige bericht »

Bron:
Floriade