Winnaar van fotografieprijs ‘Den Haag groene stad’ is bekend

Mevrouw Hartman-Mooyman heeft met haar foto van de Hertenkamp bij het Malieveld de Haagse Fotografieprijs 2009 gewonnen. Vrijdag 12 maart ontving zij uit handen van wethouder Rabin Baldewsingh een cheque van € 1.000.

De kinderjuryprijs van € 250,00 werd toegekend aan de heer M. Tettero. Zijn foto van de Hooigracht bleek voor de kinderjury de winnende foto.

De Groene stad
Dit jaar was het thema: “Den Haag groene stad”. Dat sloot aan bij de activiteiten die de dienst Stadsbeheer in 2009 organiseerde rond het Haagse groen: ‘Den Haag Natuurlijk Groen’.

De jurering bleek geen gemakkelijke opgave. Maar liefst 59 (amateur)fotografen stuurden maximaal 5 foto’s per inzender in. Slechts het werk van 30 fotografen voldeed aan de voorwaarden. Hierdoor bleven er van de 261 ingestuurde foto’s 141 foto’s over. Uit deze foto’s werden uiteindelijk de winnaars en in totaal 61 foto’s geselecteerd die in de gelijknamige tentoonstelling zijn opgenomen.

Tentoonstelling
De fototentoonstelling: “Den Haag groene stad” is van 13 maart tot 19 april 2010 te zien in het Den Haag Informatie Centrum, Spui 70 te Den Haag.

Bekijk hier de winnende foto »

Bron:
Gemeente Den Haag