Winnaar Groen & Gezondheid wordt op 27 oktober bekendgemaakt

Tijdens de prijsuitreiking van Entente Florale Nederland op donderdag 27 oktober in Deventer wordt de gemeente bekendgemaakt met het beste beleid voor Groen & Gezondheid. Gemeenten die in 2011 deelnamen aan de competitie Groenste stad/dorp van Nederland werden door Entente Florale Nederland en door de GGD-werkgroep Groen & Gezondheid uitgedaagd om hun projecten en plannen voor gezond groen  in te dienen.
 
De steden en dorpen die dit jaar meedingen om deze prijs zijn:
– Ermelo
– Leeuwarden
– Meppel
– Gemeente Boxmeer met de kern Overloon
– Gemeente Meerssen
– Gemeente Vlagtwedde met de kern Bourtange
– Gemeente Westerveld met de kern Dwingeloo
 
 
Goede voorbeelden
Het thema van Entente Florale 2011 is Groen en Gezondheid. Bovenstaande deelnemers zijn door de jury van de Entente Florale ter plekke en door de GGD via de beleidsplannen beoordeeld op hun inzet voor een groene, gezonde omgeving. De winnaar ontvangt namens Entente Florale Nederland en GGD Nederland een certificaat hiervoor. Voorzitter Jaap Spros van Entente Florale Nederland: “Vorig jaar werd de aftrap van dit thema gegeven tijdens het congres Groen en Gezondheid, waar diverse sprekers vanuit de wetenschap en de praktijk hun visie gaven op het belang van dit onderwerp. Na afloop werd het boek ‘Een groene gezonde wijk’ gepresenteerd, als inspiratiebron voor gemeenten hoe zij een groene gezonde wijk kunnen realiseren. Het  doel van dit certificaat is dat er niet alleen gesproken wordt over groen en gezondheid, maar dat dit aan de hand van hun beleid en allerlei praktijkvoorbeelden ook zichtbaar wordt gemaakt.” Via Entente Florale Nederland en De Groene Stad zullen goede praktijkvoorbeelden onder de aandacht worden gebracht van overheid, politiek, bouw- en gezondheidssector.
Thema 2012 Groen Loont
Het thema voor 2012 is Groen Loont.  Gemeenten die in 2012 deelnemen aan de competitie kunnen een extra certificaat behalen op het onderdeel groen en economie. Voorafgaand aan de prijsuitreiking van de Entente Florale 2011, op 27 oktober vindt het congres Groen Loont plaats. Vier vooraanstaande inleiders geven dan hun visie op de economische en maatschappelijke waarde van groen voor het woon-  en werkklimaat, recreatie en zorg & welzijn. Meer informatie hierover vindt u op www.ententeflorale.nl