Winnaar fotowedstrijd ‘uw groene Leeuwarden’ bekend

Op 7 september werd de winnaar van fotowedstrijd ‘uw groene Leeuwarden’ bekendgemaakt door wethouder Isabelle Diks. De winnaar van de foto wedstrijd Robin Diaz Welles, ontving zijn prijs in het stadskantoor. Henk van Leeuwen kreeg een oorkonde voor de eervolle vermelding.

Wethouder Isabelle Diks vond het moeilijk om een winnende foto te kiezen. Doorslaggevend was dat bij de foto van Henk van Leeuwen niet in een keer zichtbaar was dat de foto in Leeuwarden was genomen. De winnende foto van Robin Diaz Welles is gemaakt in het Westerpark en bevat alle ingrediënten waar men naar opzoek was.

Doel van de wedstrijd
Het doel van de wedstrijd was de Leeuwarder inwoner bewust maken van het groen om hen heen. In totaal 29 personen hadden hun beste foto ingezonden. Hieruit werden de elf beste foto’s gekozen en tentoongesteld in de hal van het stadskantoor. Isabelle Diks koos de beste foto, die uiteraard aan criteria moesten voldoen. Zo moest de foto veel groen laten zijn en moest het duidelijk zijn dat de foto in de gemeente Leeuwarden is genomen.

Fototentoonstelling
Wilt u de foto’s zelf bekijken? De elf mooiste foto’s zijn tot eind september te bezichtigen in het stadskantoor van Leeuwarden.

Deelnemer Entente Florale
Leeuwarden doet mee aan de nationale groencompetitie Entente Florale. Samen met Meppel en Ermelo is Leeuwarden genomineerd voor de groenste stad van Nederland 2011. Op donderdag 27 oktober wordt de winnaar bekendgemaakt in Deventer, de groenste stad van Nederland in 2010.

Bron:
Gemeente Leeuwarden