Wethouder Tilburg plant boom in kader van ‘Bomen voor Scholen’

Het nieuwe schoolplein van Basisschool De Cocon in Tilburg wordt vandaag geopend door wethouder Marieke Moorman. Om dat te vieren, plant de wethouder tijdens de opening samen met de kinderen van de school ook meteen een boom.

Het planten van de boom bij De Cocon is meteen de start van de uitvoering van het project ’Bomen voor Scholen’, waarbij 15 scholen voor (speciaal) basisonderwijs in de Oude Stad van de gemeente Tilburg een boom cadeau krijgen om de omgeving van de school op te fleuren.

Bomenbestand uitbreiden
De gemeente Tilburg wil de Oude Stad vergroenen en haar bomenbestand in het stedelijk gebied uitbreiden. Marieke Moorman, wethouder Natuur & Landschap: “Zo ontstaat een fijner leefgebied. Dat ik de eerste boom mag planten bij de opening van het vernieuwde schoolplein van De Cocon, vind ik extra belangrijk. Deze basisschool ligt namelijk in de wijk Groeseind-Hoefstraat, waaraan wij de komende jaren op allerlei manieren extra impulsen willen geven”.

Boom aanbieden
Veel schoolterreinen lenen zich prima voor het planten van een boom of een haag. Ze beschikken over weinig  groen en hebben voldoende plaats. Probleem is dat de schoolbesturen vaak niet beschikken over de financiële  middelen om extra groen bij te planten. Daarom heeft de gemeente alle basisscholen in stadsdeel Oude Stad een boom aangeboden voor het schoolterrein. Inmiddels hebben 15 basisscholen aangegeven hiervan gebruik te maken. In de periode tot half april worden de bomen geplant.

Lespakket
Voor het project ’Bomen voor Scholen’ is een lespakket ontwikkeld dat in het teken staat van natuur- en milieueducatie. Iedere deelnemende school krijgt naast een boom (of haag) dit lespakket aangereikt.

Bron:
Tilburg Dichtbij