Wethouder Dekker vervult groene wensen Hagenaars

Zeven bewoners aan de San Franciscosingel in Wateringse Veld hebben als eerste van 479 Hagenaars van de gemeente een boom cadeau gekregen om in hun voortuin te planten. Wethouder Stadsbeheer Sander Dekker reikte de bomen uit.

Met de bomenactie wordt een driejarig project afgesloten, dat Hagenaars de kans bood hun buurt groener en fraaier te maken. “We hebben in de afgelopen jaren 635 groene ideeën van Hagenaars verwezenlijkt en met deze winter erbij worden er 673 bomen voor in voortuinen geleverd. Zo hebben we ervoor gezorgd dat Den Haag een mooie groene stad blijft, waar niet al het groen is verdwenen onder onderhoudsvrije betontegels”, zei wethouder Dekker bij de overhandiging van de eerste bomen.

Tevreden over het traject
Dekker kijkt ook tevreden terug op het project, omdat gemeente en bewoners er samen de schouders onder hebben gezet. “De gemeente leverde bomen, heesters, plantenbakken. In ruil voor realisatie van hun ideeën hebben heel veel bewoners op hun beurt beloofd zich voor het onderhoud in te zetten. Zo kon alles worden uitgevoerd, zonder dat de kosten van beheer en onderhoud stegen.”

Geen einde van acties
Het einde van het project betekent nog geen einde aan acties om buurten groener te maken. Vanaf dit jaar is het aan de stadsdelen om initiatieven van buurtbewoners te beoordelen en eventueel uit te voeren.