Wethouder Aalsmeer plant laatste boom voor de herinrichting Van Cleeffkade

Wethouder Ulla Eurich heeft onlangs officieel de vernieuwde Van Cleeffkade in Aalsmeer geopend door de laatste boom te planten. Eurich: “De vernieuwde Van Cleeffkade is met al die bloemen en planten een veilige en fleurige entree waar ‘Bloemendorp Aalsmeer’ weer trots op kan zijn”.

De werkzaamheden voor de herinrichting van de Van Cleeffkade zijn met het aanbrengen van deze laatste beplanting afgerond.

Jongeren die zich inzetten voor buitenruimte
De wethouder plantte deze boom samen met scholiere Kirsten Combee. De wethouder vroeg aan Kirsten Combee waarom zij tijdens de werkzaamheden een brief had geschreven aan de burgemeester. Kirsten Combee: “Ik vond het jammer dat de bomen langs de Van Cleeffkade weg moesten.” De burgemeester schreef terug blij te zijn met jongeren die zich inzetten voor de buitenruimte. Voor de 6 bomen die weg moesten, komen er nu 41 terug. Daarom kreeg Kirsten een uitnodiging om de laatste nieuwe boom te planten met Ulla Eurich, wethouder Dorpsvernieuwing.


Ruim 1.400 planten
De groene inrichting van de Van Cleeffkade bestaat uit 5 krentenbomen, 33 watercipressen, ruim 1.400 groene planten, verschillende rozenstruiken in de kleuren geel, rood, oranje en wit, maar ook 94 lila seringen. Ook worden er 5.000 narcissenbollen gepoot. Aan de waterkant bij de verkeerslichten komt nog een natuurvriendelijke oever met 8 moerascipressen.

Veiliger
De Van Cleeffkade is voor alle verkeersdeelnemers veiliger geworden. De voetpaden zijn vernieuwd en op het voorste gedeelte zijn vrijliggende fietspaden gekomen. Het wegdek is opnieuw bestraat, de kademuur is geheel waterdicht gemaakt en de bruggen zijn gerepareerd. Ook zijn er nieuwe rioolbuizen aangelegd voor de afvoer van regenwater en zijn de twee bushaltes geheel vernieuwd.

Bron:
Gemeente Aalsmeer

——————————————————————————–

Deze website is powered by Plant Publicity Holland, Groenforum Nederland en wordt mogelijk gemaakt door Productschap Tuinbouw.