Wedstrijden geveltuinen en groene straten en pleinen in Vlaardingen

Om te vieren dat Vlaardingen de Groenste Stad van Nederland is, organiseert de Vlaardingse afdeling van de tuinhobbyvereniging Groei & Bloei dit jaar samen met de gemeente een wedstrijd voor geveltuinen en balkons en voor groene straten en pleinen.

In juni en juli gaat het Vlaardingse keuringsteam van Groei & Bloei onaangekondigd op pad. De jury let op de variatie in planten, de inrichting en het onderhoud. Ook de kleurencompositie en originaliteit spelen een rol. De winnaars worden in september bekendgemaakt.

Per categorie een winnaar
Individuele Vlaardingers kunnen meedoen met een fleurige balkon of mooie geveltuin, maar buren van een portiek, straat of plein die samen hun woonomgeving hebben opgefleurd, kunnen ook meedoen. Per categorie is er een winnaar. De winnaar van het fleurigste balkon en de mooiste geveltuin krijgt een cadeaubon van 100 euro, een siertegel, een set tuiniergereedschap en een jaarabonnement op het tijdschrift Groei & Bloei. De bewoners van de winnende straat of plein krijgen een bedrag van 500 euro om te besteden aan een gezamenlijke activiteit, een siertegel en een jaarabonnement op het tijdschrift Groei & Bloei (drie abonnementen per straat).

Gemeente biedt gratis materialen aan
Als buren van plan zijn om samen hun woonomgeving groener te maken, bijvoorbeeld met plantenbakken, boomkransen en/of geveltuinen, kunnen zij vooraf contact opnemen met een wijkcoördinator van de gemeente. De wijkcoördinator bekijkt samen met de bewoners wat mogelijk is. Het is ook mogelijk om bij de gemeente aan te kloppen voor het aanvragen van gratis materialen, zoals een grote plantenbak.

Meedoen is altijd prijs
Staelduinsebos Groencentrum Vlaardingen geeft iedereen die meedoet een gratis klantenpas ter waarde van 17,50 euro cadeau. Met de pas kunnen mensen speciale kortingen en gratis tuinadvies krijgen.

Bron:
Gemeente Vlaardingen