VVD Utrecht heeft liever nieuwe bomen dan extra ambtenaar

Er is volgens de VVD geen extra ambtenaar nodig om de bewoners in de wijk Kanaleneiland in Utrecht te vertellen dat ze in het mooie nieuwe park langs het Amsterdam Rijnkanaal moeten gaan picknicken of voetballen. Het college van B&W wilde in het besluit over de herinrichting van de saaie groenstrook langs het kanaal tot een mooi park een deel van het geld uitgeven aan een ‘parkcoördinator’.

Deze ambtenaar zou activiteiten moeten organiseren om straks bewoners naar het prachtige nieuwe park te lokken. Daardoor was er geen geld meer om nieuwe bomen te planten aan de Rooseveltlaan. Een amendement van de VVD om geen parkcoördinator aan te stellen kon op een meerderheid rekenen in de raadsvergadering van 9 december jongsleden.

Populariteit van parken
De VVD verwacht dat de bewoners zelf uitstekend in staat zijn de weg naar het park te vinden; ze zijn zelf immers nauw betrokken geweest bij het maken van het prachtige ontwerp. Juist in tijden van bezuiniging en de brede discussie over de kerntaken van de gemeente vindt de VVD het volstrekt onjuist om nieuwe ambtenaren aan te stellen. De populariteit van de andere parken in de stad laat zien dat er geen ambtenaren nodig zijn om picknicks te organiseren.

Bron:
VVD Utrecht