Vrijwilligers Deventer zetten rotonde in bloei

Vrijwilligers van vereniging Groei en Bloei, afdeling Deventer, beplanten 13 april de rotonde aan de Laan van Borgele/Havezatelaan nabij het Borgelerbad. Groei en Bloei biedt deze actie  de gemeente aan omdat Deventer dit jaar de Groenste Stad van Nederland is en in de race is voor de titel ‘Groenste Stad van Europa’.

Naast het aanplanten onderhoudt Groei en Bloei minimaal 5 jaar lang de beplanting en heeft ze gezorgd voor het ontwerp.

Ongeveer vijftien vrijwilligers gaan woensdag 13 april om 12.30 uur met planten en struiken aan de slag. Ook wethouder Margriet de Jager steekt dan de handen uit de mouwen en in de aarde. Het aanplanten van de rotonde door vrijwilligers is volgens haar een mooi voorbeeld van de betrokkenheid van inwoners bij het groen en hun hulp bij het binnenhalen van de titel ‘Groenste Stad van Europa’.

Vaste planten
Het ontwerp voor de rotonde is gemaakt door ontwerper Ernst Lohle in opdracht van Groei en Bloei. Het bestaat uit vaste planten en is een variatie van kleur, bloeitijd en hoogte. Dat geeft niet alleen een mooi plaatje, het geeft ook een impuls aan de biodiversiteit. De beplanting is aantrekkelijk voor vele vogels en insecten. Bovendien is bij de plantenkeuze gekeken naar aspecten van duurzaamheid.

Deventer als Groenste Stad van Nederland
Deventer is verweven met groen. Dat zie je aan de stad, de parken, het zorgvuldig onderhouden buitengebied, de aandacht voor duurzaamheid en natuurlijk aan de historische ligging midden in het Sallandse groen en aan de blauwe IJssel. Daarom is Deventer verkozen als Groenste Stad van Nederland.

Bron:
Gemeente Deventer