Vredestuin in hartje Rotterdam

In hartje Rotterdam is recent een nieuwe buurtmoestuin van start gegaan. De tuin heet de Vredestuin en ligt in het Park Pompenburg, waar de Luchtsingel van bureau ZUS op uit komt. In de buurttuin wordt getuinierd, samen gegeten en er worden workshops en themadagen georganiseerd om samen beter te worden in het zelf verbouwen van groenten, aardappels, fruit, bloemen, nootjes enzovoort. De oogst gaat naar de deelnemers en naar opvang- en armoedebestrijdingsorganisaties zoals de voedselbank en de Pauluskerk.
Er is al een mooie diverse haag aangeplant, vol met planten die voedsel en habitat bieden voor vogels, insecten, bijen én mensen (behalve habitat dan). Voordat er gezaaid gaat worden wordt de tuin nu eerst goed aangelegd. Dat betekent om te beginnen verhoogde plantbedden maken, paadjes graven en vullen met houtsnippers en veel compost toevoegen. Om het onkruid dat nu nog in de plantbedden groeit te onderdrukken wordt onder de compost een aaneengesloten laag van kranten en karton gelegd. Hier kan het onkruid niet doorheen groeien, en het papier en karton verteert weer na verloop van tijd.
Op vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur en op zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur zijn er vaste werkmomenten waar iedereen aan mee kan doen. Meer informatie vind je hier en hier.
Bron: De Havenloods Noord