Voorjaarsactie Boeren Planten Bomen

Landschapsbeheer Zuid-Holland houdt dit seizoen voor de zeventiende keer de actie Boeren Planten Bomen. Met deze actie hopen ze zowel boeren als buitenlui op het Zuid-Hollandse platteland te stimuleren om streekeigen struiken en bomen aan te planten. Tot vrijdag 19 februari 2010 kunnen de bestelformulieren ingeleverd worden, het plantmateriaal wordt enkele weken later thuisbezorgd.

Tijdens de actie Boeren Planten Bomen kan tegen lage prijzen een uitgebreid assortiment struiken en bomen worden besteld. Met knotbomen langs percelen, leilinden om de boerderij, hoogstamfruitbomen, streekeigen sierbomen en -struiken op het erf of jonge boompjes op een niet-gebruikt stukje grond; op verschillende manieren kunt u uw boerderij, tuin of erf aanzienlijk verfraaien. Bovendien biedt het nieuwe kansen voor de natuur.

Uitgebreide instructies
Het hoogwaardige plantmateriaal wordt betrokken van gerenommeerde kwekers en is gegarandeerd ziektevrij. De kwekerij zorgt voor uitgebreide instructies voor de aanplant, verzorging en bescherming van het nieuwe groen. Wij adviseren gratis, telefonisch of aan huis, over wat u het beste in uw omgeving kunt aanplanten

Gratis bestelboekje
Bewoners van het Zuid-Hollandse landelijke gebied kunnen het boekje Boeren Planten Bomen gratis aanvragen bij Landschapsbeheer Zuid-Holland. In het boekje staat een uitgebreide beschrijving van de struik- en boomsoorten, met voor elke soort een vermelding van bodemeisen, toepassings- en gebruiksmogelijkheden en de betekenis voor natuur en landschap. Ook gratis advies (telefonisch of aan huis) over wat nu aan te planten is mogelijk. Wacht met het aanvragen hiervan niet tot het laatste moment!

Bron:
Landschapsbeheer Zuid-Holland