Vlaardingse bewoners betrokken bij groene inrichting

Bij nieuwe en vernieuwde woningen, winkels en basisscholen hoort ook een nieuwe inrichting van het groen in de wijk. De gemeente Vlaardingen vraagt bewoners om via de gemeentelijke website mee te denken over de inrichting van drie brede groenstroken die als lange groene vingers vanaf Park ’t Nieuwelant (Babberspolder) de wijk in lopen.

Een romantische bloementuin of een moderne ontmoetingsplek? Een spelletjestafel of een insectenhotel? Of iets heel anders? Bewoners van de wijk, maar ook alle mensen die zich betrokken voelen bij dit gebied en het groen in onze stad, kunnen hun wensen doorgeven via vlaardingen.nl/hoegroenwordtuwbabberspolder. Dat kan tot maandag 19 september 2011.

 


Uitkomsten
Wie de wensenlijst op de site ingevuld heeft, wordt uitgenodigd voor een bijeenkomst in september. Op die bijeenkomst krijgen de aanwezigen te horen hoe de wensenlijsten zijn ingevuld. Ze bespreken waar het ontwerpteam verder nog op moet letten bij het maken van het ontwerp, hoe de inrichting van de drie groenstroken zo ontworpen kan worden dat hij optimaal aansluit bij de uitkomsten van de wensenlijst.

Ontwerp voor groenstroken
Het resultaat van deze bijeenkomst vormt het startpunt voor de ontwerpers. Zij passen – naast de wensen van bewoners – de vaststaande elementen zoals de gezonde bomen, voldoende ruimte voor water en natuurlijk het speeleiland in en maken een nieuw ontwerp voor de groenstroken. Het ontwerp wordt uiteindelijk aan het college van burgemeester en wethouders gepresenteerd waarna zij een besluit nemen.

Uitvoering
De uitvoering van de plannen volgt daarna. Op gedeeltes van de groenstroken die al vrij zijn, kan de gemeente gelijk aan de slag. Maar in de groenstroken staan ook nog schoolgebouwen en sportzalen. Die kunnen natuurlijk pas weg als er voor de gebruikers hiervan een andere oplossing gevonden is. Naar verwachting zijn alle stroken in 2014 leeg. Aansluitend kan de nieuwe inrichting voltooid worden.

Entente Florale
Daarmee beschikt de Babberspolder-Oost dan, naast vernieuwde woningen en winkels, ook een nieuwe en kwalitatief goede groene leefomgeving. Een leefomgeving die past bij onze stad die in 2010 niet voor niets goud won in de Europese Entente Florale.

Bron:
Gemeente Vlaardingen

——————————————————————————–

Deze website is powered by Plant Publicity Holland, Groenforum Nederland en wordt mogelijk gemaakt door Productschap Tuinbouw.