Vlaardingers krijgen groen gelukspakketje in de brievenbus

De gemeente Vlaardingen doet tussen 15 en 31 december 2009 bij Vlaardingers een groen gelukspakketje in de brievenbus. Hierin zit een zakje met klavertje-vier-bolletjes om zelf een geluksplantje mee te kweken.
Vlaardingen won in oktober 2009 goud in de jaarlijkse nationale groencompetitie van Stichting Entente Florale.

Wethouder Anny Attema van schoon, heel en fleurig: “Vlaardingen is een jaar lang Groenste Stad van Nederland. We zijn hier trots op. We zien de prijs als waardering voor onze natuurvisie en onze investering in het groen. Het gemeentebestuur wil de vreugde over de eretitel Groenste Stad van Nederland graag delen met de inwoners. En daar hoort een groen cadeautje bij.”

Het klavertje vier van Vlaardingen
Vlaardingen is aan de vakjury van de nationale groencompetitie gepresenteerd als ‘Het klavertje vier van Vlaardingen’. De Oude Haven en de Vlaardingse Vaart vormen het steeltje. In de drie bebouwde stadsdelen, de drie klaverblaadjes, zijn groene oases te vinden, zoals de Heemtuin Westwijk, stadsparken t Hof en het Oranjepark, en het Natuurpark Holy.  Natuur- en recreatiegebied De Broekpolder is het vierde, zeldzame klaverblad. Wethouder Attema: “Het klavertje vier bracht onze stad geluk in de groencompetitie. Ik wens onze inwoners nu plezier met planten van hun klavertjes vier.”

Vlaardingen in 2010: groen, groener, groenst
Het gelukspakketje bevat ook een folder met informatie over de verkiezing van Vlaardingen tot Groenste Stad van Nederland en informatie over activiteiten om Vlaardingen in 2010 groen te kleuren. De gemeente en VVV Vlaardingen willen in de lente een activiteitenprogramma lanceren, samen met natuur- en evenementenorganisaties. Met bijvoorbeeld excursies, lezingen, wandel- fiets- en vaartochten, picknicks, wedstrijden: zolang het maar groen, groener, groenst is.

Begin 2010 volgt daarover meer informatie, maar in de huis-aan-huis-folder belicht de gemeente alvast drie activiteiten: een wedstrijd voor geveltuinen en balkons, een groene trouwwedstrijd en het planten van vier bijzondere bomen als geschenk van het gemeentebestuur aan de inwoners.

Bezoek websites voor meer info
Informatie over Vlaardingen als Groenste Stad van Nederland staat op vlaardingen.nl/klavertjevier. Hier staat ook informatie over de geveltuin- en balkonwedstijd en de trouwwedstrijd.

Download hier de brochure: ‘Vlaardingen: groen, groener, groenst’

Bron:
Gemeente Vlaardingen