Vlaardingen plant vier bijzondere bomen in het kader van ‘Groenste Stad’

De gemeente Vlaardingen heeft vandaag vier bijzondere bomen geplant, om te vieren dat de stad is uitgeroepen tot Groenste Stad van Nederland.

De bomen – watercipres (boom van het jaar 2010), zakdoekjesboom, annapaulownaboom en doodsbeenderenboom – zijn gekozen vanwege hun opvallende kenmerken en symboliek. Ze verwijzen naar verrassend waterrijk, bruisend en historisch Vlaardingen.

De gemeente heeft Vlaardingen tijdens de nationale groencompetitie als klavertje vier gepresenteerd. Wie van bovenaf naar de plattegrond van de stad kijkt, ontdekt een klavertje vier. In elk klaverblad werd dan ook een boom geplant. 

De bomen werden geplant door wethouder Anny Attema, bestuurslid Marjolijn Ruijs van Entente Florale, voorzitter van Cultuurgroep voor Laan-, Bos- en Parkbomen Jos Mouwen, jongerenopbouwwerker Brechtje Simons, Yvonne Batenburg en  kinderen.

Op 22 juli wordt Vlaardingen door de internationale Entente Florale bezocht.

Klik hier voor meer informatie »


Jos Mouwen, voorzitter van Cultuurgroep voor Laan-, Bos- en Parkbomen van de NBvB, spreekt de gasten toe over de diverse bomen


Entente Florale bestuurslid Marjolijn Ruijs vertelt in het kort iets over de groencompetitie. Naast haar staat ‘het klavertje vier’ van Vlaardingen


Kinderen scheppen grond bij de Annapaulownaboom


De Doodsbeenderenboom was de laatste boom die door scouting werd geplant