Vlaardingen en Helenaveen Groenste stad en dorp van Nederland

Vlaardingen en Helenaveen (gemeente Deurne) zijn gekozen tot de Groenste Stad  en Dorp van Nederland 2009. Zij wonnen Goud in de nationale groencompetitie Entente Florale 2009.

Vlaardingen won in de categorie ‘steden’ en het Brabantse dorp Helenaveen werd tot winnaar uitgeroepen in de categorie ‘dorpen en kleine steden’. De twee winnende gemeenten vertegenwoordigen Nederland volgend jaar in de internationale Entente Florale, waaraan door 11 Europese landen wordt deelgenomen. Tijdens de prijsuitreiking op 7 oktober in het  Safari Meeting Centre van Burgers’ Zoo in Arnhem ontvingen de winnaars hun prijs uit handen van Mevrouw Anita Wouters, directeur –generaal van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, die Minister Verburg verving. De minister moest op het zelfde moment onverwacht aanwezig zijn bij een plenair debat in de Tweede Kamer.

Zilver en Brons
Bij de steden veroverde Rotterdam het Zilver. Brons werd toegekend aan het Limburgse Landgraaf. In de categorie ‘dorpen en kleine steden’ ging het Zilver naar Ameland(Nes) en het Brons naar Borger en Buinen (gemeente Borger-Odoorn).


Prijswinnaars met de voorzitter van Entente Florale Jaap Spros (links)