Vlaanderen 200.000 bomen rijker met Campagne ‘Bos voor Iedereen’

De meerjarencampagne ‘Bos voor Iedereen’, waarmee het  Belgische Natuurpunt ecologisch waardevolle bossen wil aanleggen in heel Vlaanderen, verloopt zeer succesvol. Er staan momenteel al 200.000 bomen op de teller. Dankzij sponsoring van bedrijven en particulieren kunnen gronden aangekocht worden om bossen aan te leggen. Niet zomaar bossen, maar toegankelijke natuurbossen.

2011 is het Internationaal Jaar van de Bossen en naar aanleiding hiervan startte Natuurpunt haar Campagne ‘Bos voor iedereen’ met als doel nieuwe ecologisch waardevolle bossen aan te leggen in Vlaanderen. Hiervoor was uiteraard geld nodig. Als start gaf Natuurpunt 100.000 bomen cadeau uit eigen middelen. Dit aantal werd op nauwelijks 5 maanden verdubbeld met sponsoring van bedrijven (60.000 bomen) en particulieren (40.000 bomen).

Verschillende plantlocaties
De bomen zullen vanaf het najaar van 2011 geplant worden in 3 provincies op minstens 5 verschillende plantlocaties. Er werden reeds gronden aangekocht en er wordt verder gezocht naar nieuwe boslocaties.

 

Dag van de Natuur
De eerste grote plantevenementen gaan door tijdens de Dag van de Natuur, op zondag 20 november, in Ninove en Sint-Katelijne-Waver.

In Ninove zal in het nieuwe bos een speelzone aangelegd worden waar kinderen en jongeren naar hartenlust kunnen ravotten. In Sint-Katelijne-Waver worden de relicten van het voormalige Waverwoud hersteld.

Campagne ‘Bos voor Iedereen’
Natuurpunt wil echter nog meer hoogkwalitatief bos verwezenlijken in Vlaanderen. Zo gaan ze op zoek naar de ideale locaties om een bos aan te leggen. Om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van het toekomstige bos, leggen ze de nadruk op bossen in de buurt van steden en gemeentes. Tijdens de campagne streeft Natuurpunt naar multifunctionele bossen met voldoende ruimte voor zachte recreatie. Stadsbossen in combinatie met een speelzone of een geboortebosje behoren tot de mogelijkheden.

Meer info »

——————————————————————————–

Deze website is powered by Plant Publicity Holland, Groenforum Nederland en wordt mogelijk gemaakt door Productschap Tuinbouw.