VHG geeft rapport 'De Meerwaarde van Groen’ uit

Brancheorganisatie VHG heeft onlangs het rapport ‘De Meerwaarde van Groen’ uitgebracht, waarin het belang van het groen centraal staat. Aangezien steeds meer bestuurders, bewoners, bedrijven, corporaties en ontwikkelaars  de meerwaarde van groen inzien in hun eigen gemeente, wijk of project.

Met de bezuinigingsronde op de gemeentebegrotingen dreigt een verschaling in de aanleg en het onderhoud van groen, schrijft de VHG op haar site. Met alle gevaren voor verloedering, verstening en verrommeling op de middellange termijn.

Met de komende gemeenteraadsverkiezingen in 2010 in zicht zal de brancheorganisatie VHG daarom actief het thema groen op de politieke agenda zetten. 

Investeren in groen levert op
Groen blijft essentieel om de kwaliteit van de openbare ruimte te verbeteren en de ambities voor milieu en klimaat te behalen.

Investeren in het groene kapitaal binnen de gemeente levert uiteindelijk veel maatschappelijk rendement op, zo is de boodschap. De VHG doet dit samen met strategische partners binnen groene netwerken zoals het Groenforum en De Groene Stad.

Bron:
VHG