Verkiezing Groene Doelen Loop 2011: “en de winnaar is……”

Binnentuin “De nieuwe buren” in Spangen is de winnaar van de eerste Groen Doel verkiezing. Iedereen kon stemmen via de website van de Groene Loper. Van de drie genomineerde projecten kreeg “De nieuwe buren” de meeste stemmen. De prijsuitreiking is aanstaande zaterdag tijdens de opening van de Groene Loper in Zevenkamp. 

 â€œDe Nieuwe Buren” krijgt de opbrengst van de sponsoractie van de Groene Loper. Daarnaast reikt burgemeester Aboutaleb namens de gemeente een extra cheque uit. Stichting Limits To Earth (LTE) is één van de sponsors van de Groene Loper en verdubbelt het bedrag van de gemeente Rotterdam. Doel van de stichting is de bewustwording over duurzaamheid te stimuleren. Het blok “De nieuwe buren” in Spangen is in 2006/2007 gerenoveerd. De binnentuin heeft bij de renovatie weinig aandacht gekregen.

Tuincommissie
Bestaande bomen zijn gekapt en er werd veel verharding aangebracht. De tuin is  niet aantrekkelijk en wordt hierdoor weinig gebruikt. De bewoners willen een tuin met ruimte om te spelen, te picknicken, te lezen, kortom een plek voor iedereen.
Er is een tuincommissie in het leven geroepen, die in 2009 een ontwerp gemaakt heeft. Eind 2009 is met grote meerderheid besloten het plan uit te voeren. Met deze prijs komt de aantrekkelijke groene binnentuin een flinke stap dichterbij.

Genomineerden
De overige genomineerden voor Groen Doel 2011 waren:

Meer informatie over de verkiezing én het programma van de Groene Loper op zaterdag 24 september is te vinden op www.groeneloper010.nl

 

——————————————————————————–

Deze website is powered by Plant Publicity Holland, Groenforum Nederland en wordt mogelijk gemaakt door Productschap Tuinbouw.