Vakbeurzen GrootGroenPlus en Expo TCO gaan samenwerken

De boomkwekerijvakbeurzen GrootGroenPlus (Zundert) en Expo TCO (Opheusden) hebben besloten te gaan samenwerken. De samenwerking, waarbij de eigen identiteit behouden blijft, betreft de bezoekerswerving en de (internationale) persbenadering.

Zo wordt voor beide beurzen een excursie voor de internationale vakpers georganiseerd. De beurzen worden deels gelijktijdig gehouden. Doel van de samenwerking is om de binnen- en buitenlandse bezoekers in staat te stellen om in korte tijd een uitstekende indruk te krijgen van de boomkwekerijproducten die momenteel vooral voor de openbaar groenmarkt worden aangeboden; het hele gamma, van bos- en haagplantsoen tot grote laanbomen. 

Grotere efficiëntie
De voorzitter van GrootGroenPlus, Joost van Iersel en Wim Crum, voorzitter van de Werkgroep Expo TCO noemen een grotere efficiëntie en de mogelijkheid om gezamenlijk het Nederlands boomkwekerijsortiment indringend onder de aandacht van een brede internationale bezoekersgroep te brengen als belangrijke effecten van de samenwerking. “We hebben gekozen voor samenwerking in plaats van elkaar te beconcurreren. Door de relatief korte afstand kan ook de van ver komende vakbezoeker beide beurzen op zijn gemak bezoeken. Iedere beurs heeft zijn eigen specifieke identiteit en die zullen we in onze uitingen ook benadrukken”, aldus beide voorzitters. 

GrootGroenPlus                                      
GrootGroenPlus wordt van woensdag 3 t/m vrijdag 5 oktober in Zundert gehouden. De beurs presenteert een totaal sortiment voor het openbaar en institutioneel groen en heeft daarnaast ook aandacht voor het visueel aantrekkelijk product voor de consumentenmarkt. De nevendoelstelling is het internationaal promoten van de regio Zundert als vooraanstaand boomkwekerijgebied.

Expo TCO                               
Expo TCO is een initiatief van de Vereniging Boom- en Plantenbeurs Opheusden en Omgeving dat wordt ondersteund door alle boomkwekerijorganisaties in deze regio. Deze nieuwe vakbeurs opent dinsdag 2 oktober officieel en is woensdag 3 oktober en donderdag 4 oktober geopend voor vakbezoek. TCO is de afkorting voor Tree Centre Opheusden. Het doel van deze beurs is het presenteren van het uitgebreide sortiment dat aan laanbomen in deze regio wordt geteeld en het vakmanschap waarmee dit gebeurt. Ook toeleveranciers (o.a. mechanisatie) nemen aan de beurs deel. De internationale promotie van Opheusden als hèt laanboomcentrum is het voornaamste doel.

Nadere informatie over deelname en bezoek aan deze beurzen is te vinden op respectievelijk. www.grootgroenplus.nl en www.treecentreopheusden.nl