Utrechts park krijgt beweegtuin

In de beweegtuin in Park Vechtzoom in Utrecht staan vijf speciaal ontworpen fitnesstoestellen, waarop ouderen aan hun conditie kunnen werken. Op dinsdag 23 november om 14.30 uur wordt de Beweegtuin in Park Vechtzoom officieel geopend door wijkwethouder Rinda den Besten en directeur Zuylenstede (SHBU) Wim Nicolaas. De beweegtuin in Park Vechtzoom is de eerste beweegtuin in de regio Utrecht. In totaal zijn er twintig beweegtuinen in Nederland.

Bewoners van de twee woonzorgcentra aan het park, Zuylenstede en Huis aan de Vecht vroegen subsidie aan voor een beweegtuin voor ouderen. De verschillende fitnesstoestellen vormen samen een afgerond geheel van oefeningen waarbij het hele lichaam wordt geoefend. Uit onderzoek blijkt dat ouderen zich door deze oefeningen prettiger en zekerder voelen.

Beweegtuin goed voor lichaam en geest
De beweegtuin is openbaar en toegankelijk voor alle ouderen. Het voor hen een belangrijk hulpmiddel om langer zelfstandig te blijven. De tuin is ook een ontmoetingsplaats en draagt bij meer sociale contacten van ouderen. Wim Nicolaas, vanuit Zuylenstede, geeft namens de bewoners aan dat zij heel blij zijn met deze beweegtuin. Nicolaas: “Van harte hoop ik dat velen de Beweegtuin gaan gebruiken. Niet alleen bewoners maar ook de fysiotherapeuten. Zij kunnen de beweegtuin inzetten bij behandelingen en zelf ook gebruik maken van de Beweegtuin. Het is in alle opzichten een geweldige aanvulling!”

Klik hier voor meer informatie over een groene gezonde wijk »

Bron:
Gemeente Utrecht