Utrecht plant 89 bijvriendelijke bomen en 960 bijvriendelijke struiken

In het jaar van de bij plant de gemeente Utrecht dit jaar nog 89 bijvriendelijke bomen en 960 bijvriendelijke struiken.

Het jaar 2012 is landelijk uitgeroepen tot het ‘Jaar van de Bij’. Daarom heeft gemeente dit jaar diverse activiteiten georganiseerd om bewoners bewust te maken van het nut van de bij.

Biodiversiteit stimuleren
De gemeente Utrecht zet zich in voor bijen en andere insecten om de biodiversiteit in de stad te stimuleren. Bijen zijn belangrijk voor de bestuiving van bijvoorbeeld de fruitbomen in Leidsche Rijn, de kastanjes in Zuilen en de aardbeienplanten in de moestuin in Lunetten. De bloemen van de bomen en planten die dit jaar nog worden geplant,  zijn zeer geschikt als voedselvoorziening voor bijen.

Stad is een belangrijke plek
De stad is met zijn grote variatie aan bloemen en planten een belangrijke plek voor bijen. Belangrijker zelfs dan de landbouwgebieden om de stad. Door bijvoorbeeld bermen minder vaak te maaien, bijvriendelijke bloemen te zaaien of plekken te maken waar ze kunnen wonen, kunnen we de overlevingskans van bijen vergroten.

Op de boompalen van de bijvriendelijke bomen wordt een metalen plaatje bevestigd met een verwijzing naar ‘het Jaar van de Bij’.

Meer informatie

Bronnen:
Gemeente Utrecht en Dichtbij.nl