Uniek Bomenmuseum in Den Haag is klaar

Het Bomenmuseum en het daaromheen liggende Vlietpark in de Haagse wijk Wateringse Veld zijn af. Het unieke openluchtmuseum bestaat uit meer dan 400 verschillende soorten bomen.

Het Vlietpark verbindt de Uithof met Midden-Delfland en is daarmee een belangrijke schakel in de groene gordel rond de zuidkant van Den Haag. Het is een gewilde plek voor wandelaars en spelende kinderen, die hun hart kunnen ophalen op speelplekken als het Pirateneiland en het Avontureneiland.

De Haagse wethouder Financiën en Stadsbeheer Sander Dekker stelde Vlietpark en Bomenmuseum donderdagmiddag 29 september officieel in gebruik. 
 

 

 

Hij doet dat door samen met kinderen uit Wateringse Veld een vlag in de top van de ‘ruïne’ aan de Pons Romanus te hijsen. Aansluitend reikt Dekker de 500 pagina’s dikke Bomencatalogus uit aan de voorzitter van Bewonersplatform Wateringse Veld, C. Nirmalsingh. Het Bomenmuseum is ontworpen door kunstenaar herman de vries – hij schrijft zijn naam zonder kapitalen uit respect voor de natuur.

——————————————————————————–

Deze website is powered by Plant Publicity Holland, Groenforum Nederland en wordt mogelijk gemaakt door Productschap Tuinbouw.