Uitslag geveltuin-, balkon- en straatgroenwedstrijd in Vlaardingen

Tijdens de Open Gemeentedag op zaterdag 4 september 2010 maakt wethouder Jan Robberegt bekend wie het fleurigste balkon, de mooiste geveltuin en de groenste straat van Vlaardingen heeft. Hij doet dit om 15.30 uur op het stadhuis, samen met het keuringsteam van Groei & Bloei Vlaardingen, een vereniging van tuinhobbyisten.

De gemeente Vlaardingen en Groei & Bloei Vlaardingen hebben dit jaar het initiatief genomen om een wedstrijd te organiseren voor Vlaardingers met groene vingers, mede om te vieren dat Vlaardingen in oktober 2009 is uitgeroepen tot Groenste Stad van Nederland.

Deelnemers
Tien Vlaardingers hebben zich aangemeld met hun balkon, twaalf met hun geveltuin en vijf bewonersgroepen deden mee met hun groene straat. Het keuringsteam van Groei & Bloei Vlaardingen is in juli onaangekondigd op pad geweest in de stad. Zij hebben gelet op onderhoud, originaliteit en compositie. De eigenaars van de winnende geveltuin en het winnende balkon krijgen een bedrag van 100 euro, een jaarabonnement op het tijdschrift Groei & Bloei en een tuinierset. De bewoners van de winnende straat krijgen 500 euro voor een burenactiviteit en drie jaarabonnementen op het tijdschrift Groei & Bloei. Alle drie de winnaars krijgen een mooie siertegel als herinnering.

Open gemeentedag
Wie tijdens de Open Gemeentedag de kraam bezoekt over Vlaardingen als Groenste Stad van Nederland krijgt een zakje veldbloemenzaad mee, om te stimuleren dat Vlaardingen nog meer ‘groen, groener, groenst’ wordt. Dit veldbloemenzaad is door de Heemtuinmedewerkers in de stad geoogst.

Meer info: www.vlaardingen.nl/klavertjevier »

Bron:
Gemeente Vlaardingen