Tweedaagse cursus bouwen met groen en glas

Opdrachtgevers van vandaag eisen voor de toekomst comfortabele woningen en kantoren die een bron zijn van vitaliteit en energie. Bouwen met Groen en Glas realiseert deze nieuwe norm. Door een optimale samenwerking van zonnewarmte, daglicht en groen ervaart de gebruiker een aangename werk- of leefomgeving. Tijdens een tweedaagse cursus, georganiseerd door Bouwen met Groen en Glas in samenwerking met BNA Academie, maakt u kennis met ‘Bouwen met groen en glas’ en leert u zelf te ontwerpen met licht, warmte en groen.

De eerste dag (3 november), het seminar, biedt een inleidend overzicht van kennis en toepassingen van deze nieuwe integrale benadering. Hoe maakt u optimaal gebruik van daglicht, groen en zonnewarmte? Wat zijn de voordelen van groen, anders dan dat esthetische? U maakt kennis met de sungalow (particuliere woning), Villa Flora (kantoor) en een school waar de studenten kunnen feesten onder een sterrehemel (Hogeschool Dronten). De docenten delen met u de ontwerpprincipes en de technieken.

Workshop ‘Ontwerpen met licht, warmte en groen’
Op dag twee (17 november), de workshop ‘Ontwerpen met licht, warmte en groen’, oefent u in een kleine groep de praktische ontwerpmogelijkheden van het integraal ontwerpen met licht, warmte en groen. U leert losse onderdelen van het concept in ontwerpen toe te passen en te berekenen wat de verwachte kosten en opbrengsten zijn.

Docenten
De cursus wordt gegeven door Gerard Blonk (Ingenieursbureau Cauberg-Huygen) en Wilco Scheffer (BDG Architecten) met ondersteuning van een groenexpert (een dag).

Locatie
De cursus vindt plaats in de duurzame woonwijk Eva-Lanxmeer in Culemborg; een wandeling langs de energiezuinige kas-, grond- en waterwoningen en kantoren maakt deel uit van het programma. De cursus start beide dagen om 10.00 uur en eindigt om 17.00 uur.

Prijs en aanmelden
De kosten voor deze cursus bedragen:
Voor BNA-leden € 495,-
Voor niet-leden € 595,-
Leden van BNA kunnen zich inschrijven via het inschrijfformulier op www.bna-academie.nl. Niet-leden kunnen zich aanmelden met een e-mail naar academie@bna.nl onder vermelding van naam, organisatie, functie, factuur- en adresgegevens. De bevestiging van uw inschrijving ontvangt u zo spoedig mogelijk.

——————————————————————————–

Deze website is powered by Plant Publicity Holland, Groenforum Nederland en wordt mogelijk gemaakt door Productschap Tuinbouw.