Tuin van het jaar is bekend!

De vakjury van Branchevereniging VHG heeft de eigentijdse landschapstuin / natuurtuin van de familie Sanders in Dalen gekozen tot ‘Tuin van het Jaar 2015’. Deze tuin is aangelegd door Reuvers Buro voor Groene Ruimtes in Aalden. De publieksprijs gaat naar de architectonische moderne tuin van de familie Teeuwsen in Aalten, gemaakt door Hoveniersbedrijf Esselink in De Heurne. Op zaterdag 28 februari werden de prijzen uitgereikt door Egbert Roozen, directeur van Branchevereniging VHG, tijdens een drukbezochte vakmiddag op de beurs TuinIdee in ’s-Hertogenbosch.
Hele jaar mooi
De jury spreekt bij de winnende tuin van Reuvers Buro voor Groene Ruimtes over “een tuin die ruimte, rust, vrijheid en levenslust ademt. Een weelderige wilde weide geeft een magisch gevoel. Hovenier en klant hebben samen een tuin bedacht die tegen relatief lage kosten is aangelegd en met zorgvuldig beheer ieder jaar mooier wordt. De tuin is onderhoudsvriendelijk met veel ruimte voor verwildering. Opvallende elementen zijn een zithoek op een heuvel en een prachtige natuurlijke zwemvijver. Het geheel is duurzaam en ecologisch opgezet met veel aandacht voor biodiversiteit en loopt naadloos over in het Drentse landschap. De tuin is het hele jaar door mooi en verandert per week.”
Publieksprijs naar Aalten
Via Facebook heeft de architectonische moderne tuin in Aalten van Hoveniersbedrijf Esselink de meeste stemmen van het publiek gekregen. De vakjury noemt deze tuin “modern en strak. Huis en tuin zijn goed op elkaar afgestemd. Mooie onderdelen zijn de spiegelvijver en het ritme van de hagen met de weelderige border erachter. De beplanting is afwisselend en goed op elkaar afgestemd waarbij de meerstammige bomen goed zijn gekozen. De tuin straalt perfectie en vakmanschap uit.”
Beeld en oorkonde
De winnaars ontvangen prijzen als een bronzen beeld, een oorkonde en een juryrapport.
Egbert Roozen, directeur van Branchevereniging VHG, reikte deze uit. Jurgen Smit, ontwerper van tuinen en auteur van tuinboeken, presenteerde de prijsuitreiking. De vakjury heeft dit jaar negen genomineerde tuinen bezocht. De overige zeven tuinen zijn gemaakt door Anno2000 Tuinen uit Dronten, Booiman Tuinen uit Beilen, Teo van Horssen Hoveniers uit Alblasserdam, Kamsteeg Tuinen uit Breda, Munter Tuinprojecten uit Ridderkerk, GroenXpert uit Wijchen en De Vrije Ruimte uit Arnhem.
Jaarlijkse verkiezing
De ‘Tuin van het Jaar’ verkiezing is een hovenierscompetitie voor de best aangelegde tuin. De verkiezing werd georganiseerd door Branchevereniging VHG. Branchevereniging VHG organiseert deze verkiezing jaarlijks. Inschrijven voor 2016 kan vanaf medio april via www.vhg.org.