Trendsettende groen- en daglichttoepassingen voor gezonde gebouwen

22 mei Symposium Groen Licht

Op dinsdag 22 mei organiseert het Knooppunt Bouwen met Groen het symposium Groen Licht op de Floriade. Het symposium vindt plaats in hoofdpaviljoen Villa Flora, toonbeeld van innovatie en duurzaamheid. Met als sprekers de Maleisische architect Ken Yeang, Martin Haas, partner Behnisch Architektur, en Torben Thyregod Jensen, daglicht architect bij VELUX Denemarken, belooft de dag een boeiende en inspirerende bijeenkomst te worden en een pleidooi voor functioneel groen.

Dagvoorzitter is Arda van Helsdingen, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Tuin- en Landschapsarchitecten.

Programma
Het symposium staat in het teken van groen en daglicht binnen de gebouwde omgeving. Het publiek krijgt een overzicht van trendsettende toepassingen op dit gebied. Keynote spreker is de Maleisische architect Ken Yeang, grondlegger van bioclimatic design waarin groen- en daglichttoepassingen een prominente rol hebben. Yeang houdt zich al ruim 30 jaar bezig met eco-architectuur, en geldt als een van de voorlopers op het gebied van integraal ontwerpen en bouwen met daglicht en groen. In zijn ontwerpen laat Yeang het gebouw functioneren als onderdeel van het lokale ecosysteem. Daarnaast presenteren de architecten Martin Haas (partner Behnisch Architektur Duitsland) en Torben Thyregod Europese trends in groen- en daglichtarchitectuur met aansprekende voorbeelden uit hun portfolio.

Rondleiding Floriade
Exclusief voor deelnemers aan het symposium organiseert het Knooppunt ’s ochtends een rondleiding ‘op maat’ langs de meest innovatieve groenprojecten. Deze worden door ‘insiders’ toegelicht.

Meer informatie en aanmelden
Meer informatie over het symposium Groen Licht en de rondleiding op de Floriade kunt u vinden op de agenda van knooppuntbouwenmetgroen.nl »