Touroperator Corendon heeft al ruim 100.000 jonge bomen geplant

Corendon vliegvakanties heeft met haar CO2-compensatie programma al ruim 100.000 jonge bomen kunnen planten. Dit een jaar nadat het concept werd geïntroduceerd. Reden van het succes is onder meer de toegankelijkheid ervan: voor een bedrag van €2,50 per boom kunnen passagiers de uitstoot die gemoeid is met hun vlucht compenseren (retourvlucht Antalya – Amsterdam is met 2 bomen gecompenseerd).

Atilay Uslu – CEO Corendon: “Corendon is de enige touroperator in Nederland waar je de mogelijkheid hebt om tijdens het boekingsproces bomen te kopen voor de aanleg van bossen in Turkije. Onze ambities met Corendon Duurzaam zijn groot. 2012 zal in het teken staan van de 400 jarige handelsbetrekkingen Turkije-Nederland, voor ons een reden te streven naar 400.000 bomen dat jaar.”

Bodemerosie aanpakken
Om de CO2 compensatie voor passagiers tastbaar en concreet te maken, hanteert Corendon een uniek concept, waarbij het streeft naar de aanleg van een compleet bos in Turkije. In samenwerking met de Turkse stichting TEMA wil de organisatie hiermee de bodemerosie in de omgeving van Antalya en Pamukkale aanpakken. Bovendien zorgen de nieuw aangeplante bomen voor de opname van CO2 en ontstaat er een heel nieuw eco gebied. Passagiers kunnen voor €2,50 per stuk een boom kopen en ontvangen vervolgens een certificaat per e-mail.

Bron:
Tourpress

——————————————————————————–

Deze website is powered by Plant Publicity Holland, Groenforum Nederland en wordt mogelijk gemaakt door Productschap Tuinbouw.