Toprozen van Nederland gebundeld in boekje

In samenwerking met de cultuurgroep rozen en rozenonderstammen van de Nederlandse Bond van Boomkwekers heeft Plant Publicity Holland deze zomer het boekje Toprozen van Nederland uitgebracht.

In het boekje bevinden zich alle toprozen die in Nederland het predicaat Toproos hebben ontvangen vanaf  1974 t/m 2008. Het boekje is een uitstekende handleiding om te gebruiken bij gemeentelijke aanplantingen, maar ook zeker voor de aanplant van tuinrozen in de particuliere tuin.

Predikaat Toproos
Om het predikaat Toproos te krijgen dienen de rozen aan diverse criteria te voldoen, waaronder ziekteresistentie, groeikracht, vorm, bloemkleur en doorbloeiend. Hiervoor worden zij vier keer per jaar in een vijftal rosaria in Nederland gekeurd door de Vaste KeuringsCommissie (VKC). Ook na het toekennen van het Predikaat wordt de Toproos gevolgd en eens in de drie jaar opnieuw gekeurd.

 

U kunt in het bezit komen van één gratis exemplaar van het Toprozenboekje door dit op te vragen bij Plant Publicity Holland met vermelding Toprozenboekje. Meerdere exemplaren zijn verkrijgbaar tegen betaling van € 3,00 (incl. btw en verzendkosten) per stuk op gironr. 14533 tnv PPH te Boskoop met vermelding van adresgegevens of vraag uw leverancier naar het boekje.