Tiendaags Boomfeest festival start op 14 maart in regio Venlo

Regio Venlo organiseert in samenwerking met de Nationale Boomfeestdag van 14 tot en met 23 maart het Boomfeest Festival. Hoogtepunt van dit festival is de Nationale Viering Boomfeestdag op woensdag 23 maart.

Met het Boomfeest Festival willen de organisatoren kinderen en hun omgeving op een feestelijke, positieve manier in aanraking brengen met de natuur en hen daar het belang van in laten zien. Daarnaast is het Boomfeest Festival een stimulans voor het planten van extra bomen op de Floriade, Fresh Park Venlo en in de zes gemeenten van Regio Venlo.

Nationale Boomfeestdag
‘Bomen smaken naar meer’ onder die noemer vindt op woensdag 23 maart de 55e Nationale Boomfeestdag plaats in zo’n 400 gemeenten. Ruim 115.000 kinderen van basisscholen planten op deze dag een boom langs straten en pleinen, in parken en bossen, verspreid over het hele land. Zo leren kinderen over de meerwaarde, het belang en de functie van bomen in hun leefomgeving.

15.000 bomen planten
Fresh Park Venlo, nabij Floriade 2012, is de locatie waar Regio Venlo met ruim 800 kinderen de Boomfeestdag viert. Alleen al in dit gebied planten jong en oud 15.000 bomen. Dit is een recordaantal, nooit eerder zijn er in de 55-jarige geschiedenis van de Nationale Boomfeestdag zoveel bomen geplant. Daarnaast vindt tijdens deze feestdag de finale van het Kids4Trees-Songfestival plaats en is er een educatieve groenmarkt met allerlei presentaties.

Aanplant van mondiale boomcirkel
Op 14 maart wordt er voorafgaand aan de Nationale Boomfeestdag een mondiale boomcirkel geplant op het Floriadeterrein. Deze cirkel bestaat uit twaalf smaakvolle vruchtdragende bomen uit twaalf landen over de wereld waar eveneens al mondiale bomencirkels zijn geplant. Deze bomencirkels zijn een teken van wereldwijde vriendschap en een teken van respect voor de natuur en voor elkaar. De bomencirkel die tijdens de Nationale Viering Boomfeestdag op 23 maart onder andere samen met Duitse burgemeesters in het Fresh Park wordt geplant, staat symbool voor vriendschap in de EURregio Venlo, voor vriendschap met de Duitse buren.

Bestuurlijke samenwerkingsverband
Regio Venlo is het bestuurlijke samenwerkingsverband van Noord-Limburg, bestaande uit de gemeenten Beesel, Gennep, Horst aan de Maas, Peel en Maas, Venlo en Venray. Deze gemeenten slaan regelmatig de handen ineen om gezamenlijk op te trekken als het gaat om economische en ecologische ontwikkelingen. Regio Venlo is ook het gebied waar in 2012 de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade plaatsvindt.

Klik hier voor meer informatie »