De Belgische borstkankercampagne Think-Pink heeft gisteren voor de tweede maal een bos geplant. De vereniging plantte gisteren 500 eikenbomen in Watermaal-Bosvoorde. De actie maakt deel uit van de bewustmakingscampagne die de vereniging voert in de strijd tegen borstkanker.

Met de aanplant van 1,5 ha eiken wil Think-Pink alle vrouwen en mannen herdenken die aan borstkanker stierven en diegenen steunen die momenteel vechten tegen deze ziekte. Jaarlijks krijgen in België bijna 10.000 vrouwen te horen dat ze borstkanker hebben. Elke dag sterven zeven vrouwen aan borstkanker in Belgie.

Beter milieu
Daarnaast levert dit bos bij aan een beter milieu.  â€œAlgemene milieukwaliteit heeft een belangrijke impact op ons leven. Daar zijn alle wetenschappers het over eens. En met die milieukwaliteit is het de afgelopen decennia niet zo goed gesteld. We willen met dit bos dan ook niet alleen families die geconfronteerd worden met borstkanker steunen, maar ook een signaal geven dat algemene milieukwaliteit ook belangrijk is voor onze gezondheid. Een extra bos zorgt niet alleen voor extra zuurstof maar ook voor extra rust en recreatieve mogelijkheden,” aldus Think-Pink voorzitter Heidi Vansevenant.

In maart werden een 400-tal eiken, linden en boswilgen geplant in Moerbeke-Waas.

Bron:
Goedgevoel Think Pink