Terrein St. Elisabeth ziekenhuis in Amersfoort wordt stadspark

De nieuwe collegepartijen BPA, VVD, D66 en GroenLinks in Amersfoort zijn een coalitieakkoord overeengekomen waarbij het terrein van het St. Elisabeth ziekenhuis als stadspark wordt ingericht, zodra het nieuwe ziekenhuis aan de Maatweg in 2014 in gebruik wordt genomen. Met dit akkoord zal het Rijksmonument Park Randenbroek tegen die tijd weer een open verbinding krijgen met de Utrechtse Heuvelrug.

In 1960 werd het St. Elisabeth ziekenhuis gebouwd in het Heiligenbergerbeekdal. Dat leek toen een logisch besluit, maar al gauw bleek dat de bouw van het St. Elisabeth ziekenhuis het gebied versnipperde.

Amersfoort is ontstaan door de samenloop van drie beken. De Heiligenbergerbeek is een van deze drie beken en is nog het restaureren waard.  
 
Groen heeft positieve invloed
Stedelingen zijn gezonder in een groene omgeving. De aanwezigheid van groen heeft een positieve invloed op de gezondheid en het welbevinden van stadsbewoners. Hoe meer groen, hoe gezonder. Stichting Heiligenbergerbeekdal www.hetbeekdal.nl strijdt al tien jaar voor een groene long in de stad.

Bron:
Het Beekdal