Te voet groen Rotterdam ontdekken

Op 24 september 2011 rolt Rotterdam de Groene Loper uit met een tocht van 30 km dwars door onontdekt groen in de stad. De Groene Loper loopt van het Wollefoppengroen in Zevenkamp naar de Tuinen aan de Maas.

De Groene Loper is een evenement waar stadslandbouw, tuinieren, duurzaamheid en natuur samenkomen. De tocht loopt door Prins Alexander, Hillegersberg-Schiebroek, Overschie en Delftshaven. In deze deelgemeenten zijn op 24 september ook slenterroutes, dat zijn korte routes langs groene hotspots en eventpleinen: van stadslandbouw naar groene speeltuin, via de culicult-picknick naar de valkenier op Zestienhoven.

Groen Doel
Iedereen die meeloopt draagt bij aan een goed groen doel: een groen schoolplein, klimbomen, een nieuwe speeldernis of een  kruidentuin bij een bejaardencentrum. De opbrengst van de Groene Loper wordt gebruikt om een nieuw groen doel te financieren

 

Netwerk-wandelen
Ondernemers en bedrijven kunnen zich aanmelden voor Het Nieuwe Wandelen, de netwerk-wandeling. Deelnemers maken een profiel aan en worden voor 5 km gekoppeld aan een andere wandelaar. Lopend is er tijd en aandacht om elkaar te leren kennen en wie weet ontstaan daar wel de mooiste ideeën voor de toekomst!

Rotterdam telt veel bomen
Rotterdam heeft de meeste bomen van de grote steden. Per inwoner staat er minstens één boom in de stad en er komen er steeds meer bij. In 2010 won Rotterdam zilver op de Entente Florale vanwege verrassend veel groen. Kenmerkend voor de groengebieden in de stad zijn de diversiteit, kwantiteit en kwaliteit ervan.

Beeldvorming
Rotterdam staat bekend als zakelijke stenige stad. Toch is het één van de meest groene steden van Nederland. De Groene Loper draagt bij aan een groener beeld van Rotterdam, door de stad te ontdekken en door warm te lopen voor meer groen.

Organisatie
De Groene Loper is een initiatief van 100% Feldkamp en Plant Publicity Holland en wordt uitgevoerd door stichting Lekker Groen. De Groene Loper wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Rotterdam, Rabobank, Woonstad, notariskantoor Van Spreeuwel en CARENZA, bureau voor on- en offline communicatie.

Deelnemers kunnen zich vanaf half juli inschrijven »

——————————————————————————–

Deze website is powered by Plant Publicity Holland, Groenforum Nederland en wordt mogelijk gemaakt door Productschap Tuinbouw.