Symposium 'Groen in zicht' over de waarde van stedelijk groen en innovatieve toepassingen

Het Hoveniers Informatie Centrum (HIC) organiseert samen met branchevereniging VHG op donderdag 23 september het symposium ‘Groen in Zicht’ in het WTC in Amsterdam. De waarde van stedelijk groen en innovatieve toepassingen staan deze dag centraal.

Stedenbouwkundigen, gemeenten, architecten, woningcorporaties, zorginstellingen, waterschappen en groenbedrijven kunnen zich tijdens dit symposium laten informeren en inspireren door een grote variëteit aan sprekers. Thema’s zijn onder andere: innovatief groen in het stedelijk gebied, urban heat, gezondheid, milieu en duurzaamheid.

Sprekers
Wat kan groen doen om het hitte-eilandeffect (urban heat island effect) te verminderen? Op deze vraag zal Rob van Dorland, wetenschappelijk onderzoeker bij het KNMI, ingaan. Dieter Grau van Atelier Dreiseitl uit Duitsland komt vertellen over intelligente systemen voor waterbeheer en waterretentie in stedelijke gebieden.

 

Groen op fijnstof
Bob Ursem (TU Delft) geeft uitleg over de invloed van innovatief groen op fijnstof. Daarmee bestaat het ochtendgedeelte van het symposium uit drie plenaire sessies. ’s Middags vindt verdieping plaats van de onderwerpen die ’s ochtends aan bod zijn gekomen. Men kan dan sessies naar keuze bijwonen. Over stedelijk groen en duurzame ontwikkelingen bijvoorbeeld. Of over innovatief verticaal groen. Belangstellenden kunnen bovendien het project ‘Bomen in bak’ bezoeken dat tegenover het WTC is uitgevoerd. Ook een bezoek aan het Beatrixpark per fiets behoort tot de mogelijkheden.

Bron:
Productschap Tuinbouw